Volledig scherm
Een impressie van het nieuwe clubhuis van BVV Barendrecht. © De Roon Architecten

BVV wil met veiling geld ophalen voor nieuwbouw

Maar liefst 200 verschillende items komen zaterdag onder de hamer bij een grote veiling van voetbalvereniging Barendrecht. De club wil daarmee geld ophalen voor de nieuwbouwplannen. Op sportpark De Bongerd zou een nieuwe kantine moeten verrijzen, met daarin ook commerciële ruimtes.

,,Het is de eerste keer dat we het zo groot aanpakken’’, aldus Jan Bakker van het organisatiecomité. ,,De hele club doet mee. Er komen drie veilingen, de eerste om 09.30 uur, dan om 12.30 uur en de laatste om 17.00 uur, onder leiding van veilingmeester Cees van der Meer. We hopen zoveel mogelijk op te halen’’, zegt Bakker, die geen streefbedrag kan noemen.

De start van de nieuwbouw (behalve de nieuwe kantine ook kleedkamers) zou medio volgend jaar moeten beginnen, zegt Barendrecht-voorzitter Martin Seltenrijch. Met de plannen zijn enkele miljoenen euro’s gemoeid. De voetbalclub is nog in overleg met de gemeente Barendrecht over een subsidie. De gemeenteraad zal dit najaar een besluit nemen over de bijdrage.

Multifunctioneel

Architectenbureau De Roon uit Barendrecht heeft een ontwerp gemaakt voor het nieuwe gebouw. Volgens Seltenrijch is er al veel belangstelling voor het complex. ,,Een sportschool en een fysiotherapeut hebben zich al gemeld. Ook wil de buitenschoolse opvang, die hier al zit, nog verder.’’

De kantine van de BVV Barendrecht is zaterdag speciaal voor de veiling tot 21.00 uur open. ,,We hopen dat veel leden, maar ook niet-leden de club komen steunen’’, hoopt Bakker. Het eerste elftal, sinds zaterdag hekkensluiter in de Tweede Divisie, speelt zaterdagmiddag de belangrijke degradatiekraker tegen VVSB. De aftrap is om 14.30 uur.

Volledig scherm
Impressie. © De Roon Architecten

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam