Volledig scherm
In de kijkcijferhit het Rotterdam Project gaven onder andere Patrick, Hilde en Soufyan (van links naar rechts_ Rotterdamse daklozen een gezicht. In de campagne zullen ook de verhalen van kwetsbare Rotterdammers centraal staan. © Sanne Donders

Campagne: Daklozen of verslaafden staan niet synoniem aan overlast en agressie

Rotterdam komt met een campagne om duidelijk te maken dat daklozen, maar bijvoorbeeld ook psychiatrisch patiënten, niet synoniem staan aan overlast, agressie of onveiligheid. Rotterdammers moeten hierdoor meer begrip krijgen.

Volgend jaar gaat de ‘sympathieke en eerlijke’ campagne van start. Waarschijnlijk staan hierin de verhalen van deze groep kwetsbare Rotterdammers, maar bijvoorbeeld ook verslaafden en ex-gedetineerden, centraal.

Blij was wethouder Sven de Langen met de manier waarop het Rotterdam Project, het populaire televisieprogramma van Beau van Erven Dorens, daklozen een gezicht gaf. ,,Niet iedereen beseft hoeveel verschillen er zijn in de groep mensen die met zorg in de stad wonen. Het zijn geen gevaarlijke tbs’ers waar we het over hebben, maar uitgezworven zwervers die lang op straat hebben geleefd, of verslaafden en psychiatrisch patiënten die na een behandeling weer een stap zetten naar op zichzelf wonen willen zetten. Het kan je broer zijn, of je tante.’’

Door begrip en inzicht in de problemen van deze groep moeten er ‘zorgzame wijken’ ontstaan met betrokken bewoners. Die kunnen dan bijvoorbeeld contact hebben met de Rotterdammers die hun leven op de rails willen krijgen. Of melden als het niet goed gaat.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam