Volledig scherm
PREMIUM
De Duitse vrienden fietsen vanaf de camping naar het festival. © Jan Kok

Camping in jazzstemming

North Sea JazzDuizenden jazzliefhebbers verbleven dit weekend in en rond Rotterdam voor het drie dagen durende North Sea Jazz Festival. Dat kan in een van de vele hotels, maar de avonturier kiest voor de camping.

Quote

We zijn hier ook om bands te spotten voor ons eigen jazzfesti­val Mojazz, maar wel de betaalbare bands dan

Flying Lotus

Een beetje doorgewinterde festivalganger kiest als standplaats een kampeerterrein uit. Camping De Oude Maas in Barendrecht telde dit weekend zo'n 400 North Sea Jazz-bezoekers. Maar hutjemutje zitten ze er zeker niet. ,,We zijn geen Pinkpop-camping, het moet wel gezellig zijn voor de rest van onze gasten'', aldus eigenaresse Minette Hooy­meijer.

Volgens Hooymeijer zijn er, net als voorgaande jaren, ook veel Duitse gasten. Onder hen een vijf personen tellende vriendengroep uit het Duitse plaatsje Moers. De Nederlandse vlag bij de groene partytent doet de argeloze voorbijganger vermoeden dat deze jongelui uit ons eigen kikkerlandje komen.

Niets in minder waar als nota bene degene met de oer-Hollandse naam Jan in zijn moedertaal Duits vertelt dat hij voor het derde jaar North Sea Jazz bezoekt. Dit jaar vergezeld van zijn vrienden, Jil, Niels, Felix en Jens. Allen zijn jonger dan 25, muzikant en liefhebber van jazz.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam