Het testen van gezinnen kost meer tijd én de ruimte in de sporthal is beperkt. Soms betekent dat buiten in de rij staan.
Volledig scherm
Het testen van gezinnen kost meer tijd én de ruimte in de sporthal is beperkt. Soms betekent dat buiten in de rij staan. © ANP

Capaciteit testlocaties Lansingerland opgeschaald: al 20.000 afspraken voor coronatest

Het is enorm druk bij het massaal testen in Lansingerland. In de eerste dagen zijn er 20.000 afspraken ingepland. Vooral de drie locaties in de gemeente zijn populair. Daarom zorgt de GGD Rotterdam-Rijnmond dat hier meer mensen terechtkunnen, maar inwoners meldden nog steeds problemen met het maken van een afspraak in de buurt.

 1. Historische testoperatie is begonnen: ‘Ik doe mee zodat de scholen weer snel open kunnen’
  Play
  PREMIUM
  video

  Histori­sche testopera­tie is begonnen: ‘Ik doe mee zodat de scholen weer snel open kunnen’

  Eigenlijk had de 8-jarige Jack geen zin. Maar toch meldde hij zich gisterochtend als een van de eersten bij de tijdelijke testlocatie in Lansingerland. Ruim 63.000 inwoners van deze gemeente kregen als eersten in Nederland de oproep om zich állemaal te laten testen. Ook als ze geen klachten hebben. Waarom de jonge Jack toch ging? ,,Zodat de scholen weer open kunnen.’’
 2. Konijntjes gedumpt in natuurgebied Broekpolder: ‘Overlevingskans in het bos is zo goed als nihil’

  Konijntjes gedumpt in natuurge­bied: ‘Overle­vings­kans in het bos is zo goed als nihil’

  Dierenopvangcentrum Vlaardingen kreeg zondag een melding dat er twee jonge konijntjes waren gedumpt op een paadje tussen de manege en het voetbalveld in de Broekpolder. ‘Het is eigenlijk onbegonnen werk om konijnen in de Broekpolder te gaan zoeken, omdat het zo’n groot gebied is.’ Toch ging een van de medewerkers, op zijn vrije dag, op pad met een schepnet en een reismandje, in de hoop de arme beestjes te vangen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Samenvatting: AZ - Feyenoord
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting: AZ - Feyenoord

  28 februari
 2. Samenvatting: Sparta Rotterdam - Willem II
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting: Sparta Rotterdam - Willem II

  28 februari

Rotterdam