Volledig scherm
Vrijwilligster Sonaida Gijsbertha bij wijkcentrum de Fluiter. © Frank de Roo

Capelle blij met titel Vrijwilligersgemeente van het jaar

Capelle aan den IJssel mag zichzelf 'Vrijwilligersgemeente van het jaar' noemen. De jury van de ‘Meer dan handen’-vrijwilligersprijzen prijst de gemeente om de innovatieve manieren die gebruikt worden om vrijwilligers te ondersteunen.

De koffie-estafette van wethouder Marc Wilson viel in de smaak bij de jury van de landelijke verkiezing. Wilson gaat langs de verschillende vrijwilligersorganisaties in Capelle aan den IJssel om daar een kop koffie te drinken en in gesprek te gaan.

Op die manier komt hij veel te weten over wat er speelt en kan hij helpen waar dat nodig is. Het zorgt ervoor dat de gemeente beter weet wat er speelt.

,,We zijn ontzettend blij met deze prijs, een mooie waardering voor ons vrijwilligersbeleid en de fijne samenwerking met Welzijn Capelle", zegt Wilson. ,,Maar we hebben deze prijs te danken aan die ruim 17.000 vrijwilligers die zich elke dag inzetten. Daar ben ik heel trots op."

Erasmus Universiteit

Nog een reden dat Capelle in de prijzen viel is de inzet van studenten van de Erasmus Universiteit. Tien weken lang gaan drie studenten aan de slag bij een Capelse vrijwilligersorganisatie en nemen ze deze onder de loep. De studenten van de opleiding Strategic Philanthropy and Volunteering lossen vraagstukken op en helpen op deze manier de organisatie beter te laten functioneren.

Er is bijvoorbeeld een samenwerking geweest met stichting Taalcoaching en stichting Welzijn Capelle. Bij Taalcoaching werd een organisatiekundig vraagstuk opgelost. Voor Welzijn Capelle gaven de studenten advies over het Vrijwilligers Informatiepunt.

Naast de prijs voor de gemeente werden er ook prijzen uitgereikt aan vrijwilligers die zich op wat voor manier dan ook inzetten. Een van de genomineerden was de Capelse Bianca Hasselman. Zij doet onder meer vrijwilligerswerk in verzorgingshuis De Roo. Ze won de prijs echter niet.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam