Volledig scherm
Een eerdere editie van de schollebosloop © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Capelle voegt hardloopwedstrijden samen en krijgt halve marathon

Hardlopers kunnen op 6 oktober in Capelle 21,1 kilometer lopen. De Schenkelloop en de Schollebosloop gaan verder als Halve Marathon van Capelle. De start is bij De Koperwiek.

,,We hebben de parcoursen van de Schollebosloop en de Schenkelloop in elkaar geschoven’’, zegt Rob de Hair van organisator WPR. Bij de Schollebosloop konden deelnemers voorheen kiezen voor maximaal 20 kilometer, een in de hardloopwereld ‘incourante’ afstand. Die verandert nu in een halve marathon.

De start en finish is nieuw: bij winkelcentrum De Koperwiek in het hart van Capelle. Daar zijn terrasjes en een podium met muziek aanwezig. De ervaring van andere hardloop- en wielerevenementen die WPR organiseert, is dat lopers dat fijn vinden. ,,Op die manier wordt het veel meer een familie-evenement’’, legt De Hair uit. 

Quote

We hebben de parcoursen van de Schollebos­loop en de Schenkel­loop in elkaar geschoven

Rob de Hair, organisator WPR

Hij zegt dat het vaak zo is dat als hardlopers een halve marathon lopen, de familieleden thuisblijven. ,,Anders staan ze twee uur te wachten. Nu kunnen ze zich ondertussen vermaken.’’

Tijdens de Halve Marathon van Capelle kunnen mensen niet alleen 21,1 kilometer lopen. Ze kunnen ook kiezen voor 5 of 10 kilometer. Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een Kids Run, met kinderopvangorganisatie IJsselkids als nieuwe sponsor. Afhankelijk van hun leeftijd lopen zij 500, 650 of 1300 meter. De afstand van 15 kilometer, die onderdeel was van zowel de Schollebosloop als de Schenkelloop, is geschrapt. ,,We merkten dat daar niet zo veel mensen aan meededen.’’

Parcours is nog onder voorbehoud

Het parcours van de Van Santen Makelaars Halve Marathon is nog een beetje onder voorbehoud, omdat in de omgeving van de Koperwiek gewerkt wordt. ,,En we willen dat het verkeer zo weinig mogelijk hinder van het evenement ondervindt.’’ Vast staat dat de route vanaf het centrum eerst richting het Hitland loopt, om vervolgens een grote ronde door het Schollebos te maken. Daarna keren de atleten terug naar de Koperwiek. Deelnemers aan de Winkelcentrum De Koperwiek 10 kilometer lopen een ronde door het Hitland.

De Hair, die met WPR dit jaar onder meer ook nog de Ronde van Noord in Rotterdam en de Ronde van Rozenburg organiseert, verwacht op het nieuwe evenement meer lopers dan de gemiddeld vijfhonderd die op de Schenkelloop en de achthonderd die op de Schollebosloop afkwamen. ,,We gaan voor de duizend.’’ Inschrijven kan al via de website halvemarathoncapelle.nl

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (68%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
27805 stemmen