De Bibliotheek op School in De Horizon. Met op de voorgrond de Capelse onderwijswethouder Harriët Westerdijk: 'We zetten als gemeente sterk in op het bevorderen van onderwijskansen'.
Volledig scherm
PREMIUM
De Bibliotheek op School in De Horizon. Met op de voorgrond de Capelse onderwijswethouder Harriët Westerdijk: 'We zetten als gemeente sterk in op het bevorderen van onderwijskansen'. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Capelle zet alle zeilen bij om leerachterstand bij scholieren weg te werken

Capelle aan den IJssel maakt werk van het wegwerken van lees- en leerachterstanden, die leerlingen onder andere in de coronacrisis hebben opgelopen. Dit jaar komen er volop initiatieven om dit probleem, dat ook landelijk de aandacht heeft, aan te pakken. ‘Elk kind in Capelle moet dezelfde mogelijkheden hebben om zich te ontwikkelen’.

  1. Populaire Luchtsingel afgesloten om ‘gevaar’, maar wat er aan de hand is, blijft onduidelijk
    PREMIUM

    Populaire Luchtsin­gel afgesloten om ‘gevaar’, maar wat er aan de hand is, blijft onduide­lijk

    De beroemde houten Luchtsingel bij Hofplein in hartje Rotterdam is deels afgesloten. Verschillende trappen naar boven zijn volledig dichtgetimmerd en er hangen briefjes met daarop de waarschuwing: ‘GEVAAR’. Wat er aan de hand is, staat de brug soms op instorten, blijft onduidelijk. De gemeente Rotterdam geeft geen uitleg. De betrokken wethouder wil eerst de Rotterdamse gemeenteraad informeren.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam