Volledig scherm
Zo'n vijftig kipliefhebbers liepen mee in de protestmars. © Jan de Groen

Capellenaren liepen mars als steun voor 'Kip ik heb je'

,,De kippenboer mag niet weg, anders hebben wij allemaal pech.'' Die kreet galmde gistermiddag door het Capelse winkelcentrum De Koperwiek tijdens de protestmars voor het behoud van poelier 'Kip ik heb je'.

Zo'n 50 kipliefhebbers - van gillende kinderen tot mensen achter de rollator - verzamelden zich gistermiddag voor het kerkgebouw De Hoeksteen. De startplaats voor een ronde door het winkelcentrum waar buurtbewoners en vaste klanten uit de hele regio op afkwamen. Onderweg werd gestopt bij het adres van Wereldhave, de eigenaar van De Koperwiek, om 1260 handtekeningen van boze klanten in te leveren.

Triest

Quote

Dat je met een poelier dit teweeg kan brengen bij je klanten is heel speciaal

Irene van Kouwen

,,Het is gewoon triest", aldus de 52-jarige Durk van den Heuvel die vanuit het Rotterdamse Kralingseveer speciaal naar de Koperwiek komt voor de kippenboer en daarom ook woensdagmiddag meeliep met de protestmars. ,,De Jumbo heb je op elke straathoek. Je komt hier juist voor die kleine zaakjes. Die zorgen in zo'n winkelcentrum voor extra schwung en trekken mensen."

,,En de kip is er vooral heel erg lekker", meent Linda Lodemudia (48) die samen met haar 10-jarige zoontje Goldin en vriendinnetje Laily (10) meeloopt met de wandeling door De Koperwiek. ,,Hij zit op de Klim-op om de hoek van het winkelcentrum. Elke week gaat hij minstens een keer uit school langs om een broodje kipgehakt te halen."

Het verdwijnen van de poelier uit het winkelgebeid is - hoewel de protestmars misschien anders deed vermoeden - nog allerminst zeker. Volgende week dinsdag dient er een rechtszaak tussen de eigenaar van het winkelcentrum en Ton van Kouwen, de poelier die in datzelfde centrum al 23 jaar zijn kip- en vleesgerechten verkoopt. Door de rechtszaak kunnen zowel de poelier als de eigenaar van het winkelgebied geen inhoudelijke uitspraken doen over het verloop van de zaak. Een woordvoerder van Wereldhave laat wel weten dat samenwerkingen tussen Wereldhave en ondernemers 'vrijwel altijd goed gaan, maar soms kom je er samen niet uit en dat betreuren we in dit geval."

Fluitjes

De protestmars zorgde woensdagmiddag voor veel verbaasde blikken van het winkelend publiek. Met spandoeken en fluitjes trokken de protesteerders door de overdekte straten van De Koperwiek. Irene van Kouwen, de vrouw van de poelier die ook op de mars was afgekomen, zei het 'hartverwarmend' te vinden om te zien zoveel mensen op de been zijn voor het behoud van de zaak. ,,Dat je met een poelier dit teweeg kan brengen bij je klanten is heel speciaal."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam