Volledig scherm
© ANP

Capellenaren vrij na kogelregen

De Capellenaren Hawdien R. (25) en Lelsey M. (23) die werden verdacht van een wraakactie waarbij heel wat kogels werden afgevuurd op een rijtjeshuis aan de Dieze in Zevenkamp, zijn door de rechtbank vrijgelaten. Vrijdag nog, eiste justitie tegen het duo twee jaar gevangenis.

De wraakactie, waarbij de kogels door slaapkamerramen vlogen, zou zijn gericht tegen een daar wonende twintiger. De man zou tijdens een strafzaak tegen een broer van Hawdien R., die betrokken zou zijn geweest bij een steekpartij op NS-metrostation Alexander, belastende verklaringen hebben afgelegd. 

De Rotterdamse rapper Zack Linger zou de Zevenkamper openlijk op sociale media in een song hebben beschuldigd van verraad. Hij opperde hem ‘te sprayen’, wat in gangstertaal betekent dat hij onder vuur moest worden genomen met een machinegeweer.

Met onder meer het afluisteren van een gesprek tussen de verdachten in een arrestantenwagen, signalementsbeschrijvingen door getuigen en dna-onderzoek dacht het OM met Hawdien R. de schutter en met Lelsey M. de bestuurder van de vluchtauto te pakken te hebben. De rechtbank denkt daar anders over en heeft ze daarom al vrijgelaten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam