Volledig scherm
Leerlingen van De Horizon krijgen een bidon met hun naam erop om water in te doen. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Capelse kinderen aan het kraanwater

Capelse kinderen moeten aan het kraanwater. Daarom is het project Splash gisteren van start gegaan op basisschool De Horizon. 

Het Centrum voor Jeugd en Gezin wil met dit project de Capelse kinderen stimuleren om elke dag kraanwater te drinken in plaats van zoete, ongezonde dranken. Het project wordt op meerdere basisscholen aangeboden, maar er is gisteren mee gestart op De Horizon aan de Roerdomplaan. In 2015 gingen vijf andere basisscholen ermee aan de slag.

De leerlingen kregen gisteren gastlessen over kraanwater en over pakjes drinken. Zo moesten ze onderzoeken hoeveel suikers er in bepaalde dranken zit, om beter te begrijpen hoe ongezond zo’n drankje nou eigenlijk is. Ook leerden ze hoe lang je moet bewegen om die suikers te verbranden.

Bidon 

Splash Capelle bestaat verder uit groepslessen gericht op preventie van overgewicht en er komt nog een gastles aan van waterbedrijf Evides.

De kinderen kregen ook een bidon uitgereikt, met hun eigen naam erop. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat ze altijd kraanwater bij de hand hebben. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam