Volledig scherm
Michiel Grauss. © RV

Capelse Michiel Grauss wethouder voor Rotterdamse CU-SGP

De Rotterdamse ChristenUnie-SGP fractie heeft Michiel Grauss voorgesteld als kandidaat-wethouder. Dat laat de partij op haar website weten. Grauss krijgt de portefeuille armoedebestrijding.

In de afgelopen achttien jaar vervulde Grauss al diverse ambtelijke functies binnen de gemeente Rotterdam. Hij is afdelingshoofd van de GGD Rotterdam Rijnmond/gemeente Rotterdam. Ook was hij langer dan zestien jaar gemeenteraadslid voor de Christenunie in Capelle aan den IJssel. Daar woont hij met zijn gezin.

Volgens fractievoorzitter Tjalling Vonk heeft de selectiecommissie unaniem besloten om Grauss voor te dragen. ,,Michiel is iemand die zich al jaren inzet voor Rotterdam. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat hij vanuit zijn ervaring en christelijk-sociale visie het goede zal zoeken voor Rotterdam en de Rotterdammers’’, valt te lezen op de site.

Zwakkeren in de maatschappij

Het afscheid van de ChristenUnie in Capelle kwam eigenlijk te vroeg voor Michiel Grauss. Wel was het zo dat hij bewust niet op de nummer 1 van de lijst stond, maar hij wilde als tweede man nog doorgaan. Hilde Groenendijk wist tijdens de gemeenteraadsverkiezingen zoveel voorkeursstemmen te bemachtigen dat de zetel naar haar is gegaan. ,,Ik had graag nog even doorgegaan als raadslid om de nieuwe fractievoorzitter te steunen en gefaseerd afscheid te nemen. Dat doen we nu wat sneller’’, zei Grauss daarover tegen deze krant. Hij zette zich al die jaren in voor de zwakkeren in de maatschappij. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. Echte clubliefde: vlucht gemist, dus dan maar twintig uur karren om Feyenoord te zien

    Echte clubliefde: vlucht gemist, dus dan maar twintig uur karren om Feyenoord te zien

    Een gevalletje échte clubliefde: als je het vliegtuig mist, dan stap je gewoon in de auto om Feyenoord in Portugal aan te moedigen. Fred Wigman (54) en zijn zoon Tim (19) uit Zwijndrecht zouden woensdag in ongeveer 2,5 uur naar Portugal vliegen. Maar file én een verkeerde afslag 's morgens gooiden roet in het eten. Dus karden ze in één ruk door naar Porto. Want zo'n wedstrijd mag je natuurlijk niet missen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (64%)
4963 stemmen