Cel dreigt na wrede straatroof met 'magic stick'

Voor een extreem gewelddadige beroving van een dronken Pool op straat is gisteren 6 jaar cel en tbs geëist tegen Timothy S. (21) uit Spijkenisse.

De jonge veelpleger en zijn vriend, Patrick S. (34) probeerden volgens justitie op beestachtige wijze de hersens van de Pool in te slaan door zes keer met een ijzeren staaf op zijn hoofd te rammen. Patrick S. noemde het wapen een magic stick, meldt het AD vandaag.

Volgens de advocaat van Timothy was haar cliënt in de leer geweest bij Patrick. Die noemde zichzelf roofdier en liet zich inspireren door misdaadfilms.

Voor de roofmoord op de gehandicapte Nanda Kerklaan (43) eist justitie vrijspraak voor Timothy. De vrouw werd dodelijk mishandeld op de Malledijk in Spijkenisse. Tegen Timothy ontbreekt hard bewijs, Patrick S. wordt nog wel verdacht, net als van de moord op Farida Zargar (21) in 2010. Haar verminkte stoffelijk overschot werd een jaar na haar vermissing opgegraven op aanwijzing van S.. Timothy heeft al een lang strafblad vol straatroven, heling en een inbraak bij zijn oma.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam