Volledig scherm
Latifa Aboutaleb © AD/Sanne Donders

Celstraf geëist tegen zus Aboutaleb wegens verduistering 63.000 euro

UpdateTegen de zus van burgemeester Ahmed Aboutaleb is vanmiddag door justitie in Amsterdam zes maanden cel geëist, waarvan drie maanden voorwaardelijk vanwege verduistering. Latifa Aboutaleb (47) drukte ruim 63.000 euro achterover van de stichting Noord Bruist. 

Volgens justitie spendeerde ze het geld aan huur, kleding, de kapper en incassobureau’s. De fraude vond plaats in 2012 en 2013. Latifa Aboutaleb was penningmeester bij de stichting die jaarlijks een festival met muziek, dans en kunstenaars in Rotterdam Noord organiseerde.

Als het aan justitie ligt, gaat Aboutaleb niet alleen de cel in, maar moet ze ook het verduisterde geld terug betalen aan de gedupeerde stichting en mag ze vijf jaar lang geen bestuursfuncties bij stichtingen uitoefenen. Justitie neemt het haar bijzonder kwalijk dat ze nooit heeft gereageerd op berichten en geen enkele poging heeft gedaan om het geld terug te betalen.

Leefbaar Rotterdam heeft schriftelijke vragen gesteld over de kwestie.

 1. EUR neemt maatregelen: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college
  PREMIUM

  EUR neemt maatrege­len: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college

  De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft maatregelen getroffen, zodat studente Cece Dao (21) niet meer geconfronteerd wordt met de man die haar seksueel belaagd zou hebben. Toen de van oorsprong Vietnamese studente na een uitwisseling vorige maand terugkwam op de universiteit, bleek ze tot haar grote schrik bij dezelfde verplichte lessen te zijn ingedeeld. Er is nu gezorgd dat zij en de man op andere dagen colleges volgen.
 2. Man (22) die openhartoperatie op straat kreeg na steekpartij Club Vibes, maakt het beter

  Man (22) die openhart­ope­ra­tie op straat kreeg na steekpar­tij Club Vibes, maakt het beter

  De 22-jarige man die op 29 december vorig jaar bij een steekpartij bij Club Vibes zwaargewond raakte maakt het beter. Dat meldt zijn advocaat. Hij werd samen met vier vrienden die zaterdagochtend bij het verlaten van de Rotterdamse discotheek geslagen en met scherpe voorwerpen gestoken. Het 22-jarige slachtoffer kreeg op straat een openhartoperatie. Hij was vandaag bij de zitting tegen de verdachte aanwezig.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam