Het Openbaar Ministerie heeft tot honderd dagen celstraffen geëist tegen drie familieleden van de trouwstoetmepper in Rotterdam.
Volledig scherm
Het Openbaar Ministerie heeft tot honderd dagen celstraffen geëist tegen drie familieleden van de trouwstoetmepper in Rotterdam. © videostill

Celstraffen geëist tegen familie van Rotterdamse trouwstoetmepper

Het Openbaar Ministerie heeft tot honderd dagen celstraffen geëist tegen drie familieleden van de trouwstoetmepper in Rotterdam. De drie verdachten zouden getuigen beïnvloed hebben, in een poging het rechercheonderzoek ‘ernstig te frustreren’, zo meldt Justitie.

 1. Na trouwstoetmepper nog een deelnemer van gewelddadige huwelijksoptocht veroordeeld

  Na trouwstoet­mep­per nog een deelnemer van gewelddadi­ge huwe­lijksop­tocht veroor­deeld

  Het Openbaar Ministerie (OM) gaat meerdere deelnemers aan de uit de hand gelopen huwelijksoptocht in Rotterdam van precies een jaar geleden vervolgen. Een 26-jarige man kreeg een werkstraf van veertig uur omdat hij zijn rijbewijs niet wilde laten zien aan de politie. Eerder al werd de zogenoemde trouwstoetmepper die agent Gert Jan de Jonge bewusteloos sloeg, veroordeeld tot anderhalf jaar cel.
 2. ‘Trouwstoetmepper’ gaat een jaar de cel in voor slaan van politieman
  Play
  PREMIUM
  video

  ‘Trouw­stoet­mep­per’ gaat een jaar de cel in voor slaan van politieman

  De Rotterdamse ‘trouwstoetmepper’. Shahid B. (26) moet anderhalf jaar de cel in, waarvan een half jaar voorwaardelijk voor de poging tot zware mishandeling van politieman Gert Jan de Jonge vorig jaar augustus. Ook moet hij zich na het uitzitten van zijn gevangenisstraf direct laten opnemen in een psychiatrische kliniek. Daarna moet hij onder behandeling blijven. Verder mag hij geen drugs gebruiken.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam