Volledig scherm
PREMIUM
Charlotte van Tilborg schreef het boek ‘De kleine Eurovisie songfestival voor dummies’ © Pix4Profs/Peter van Trijen

Charlotte (24) schreef boek Songfestival voor dummies: ‘Stuur Dotan of een dj’

Al wel songfestivalkoorts maar nog weinig kennis van het evenement? Dan helpt Charlotte Valérie van Tilborg uit Bergen op Zoom je uit de brand. Zij breidde de bekende boekenserie ‘voor dummies’ uit met een exemplaar over het Eurovisie Songfestival. ,,Zelfs ik ontdekte tijdens het schrijven nieuwe weetjes.’’

De ideale kandidaat voor het songfestival in Rotterdam komend jaar? Als het aan Charlotte Van Tilborg ligt, vertegenwoordigt Dotan Nederland. ,,Het is jammer dat hij Numb het afgelopen jaar al heeft uitgebracht. Het is een ideaal nummer voor het songfestival.”

  1. Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiedenis bloot

    Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiede­nis bloot

    ‘Uw adres is Het Wonder’. Op de Noordmolenstraat in Rotterdam-Noord kwam na een verbouwing van een pand deze oude reclame tevoorschijn. Het Stadsarchief Rotterdam dook de archieven in en ontdekte het treurige verhaal achter manufacturenwinkel Het Wonder. De zaak was van Israël Levi de Winter. Hij stierf in september 1942 op 33-jarige leeftijd in Auschwitz. Ook zijn vrouw en dochtertje van nog maar 5 jaar overleefden de gruwelijkheden niet.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam