Volledig scherm
Jean-Louis Margaretha (36). © Privé

Chauffeur rouwwagen schrijft frustratie van zich af: Wat bezielt jullie om te gaan toeteren?

De Rotterdamse rouwwagenchauffeur Jean-Louis Margaretha (36) besloot gisteren zijn frustraties over zijn werk van zich af te schrijven op Facebook. Het resultaat is een post waarin hij schrijft dat hij bijna dagelijks respectloos wordt bejegend. Door automobilisten, maar ook door buurtgenoten die hem aanklampen met de vraag ‘wie er is overleden‘. Zijn stuk heeft honderden likes ontvangen en wordt door duizenden mensen gedeeld. 

Margaretha verwerkt veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk in zijn post. ,,Wat bezielt jullie om als een stel malloten te gaan toeteren achter een rouwauto?  Heb je dan niet het fatsoen van je ouders meegekregen om gewoon een klein omweggetje  te maken zodat de familie zich in alle rust kan voorbereiden op het vertrek van hun dierbare?” 

Margaretha moet de mensen teleurstellen die denken dat dat helpt: de chauffeurs zetten hun wagen expres dicht bij het huis van de overledene om de overbrenging van het stoffelijk overschot naar de auto zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Heel vervelend vindt de rouwwagenchauffeur ook de nieuwsgierigheid van mensen.  ,,Maar wij kunnen, willen én gaan niet vertellen wie er is overleden uit privacyoogpunt. Als je zo’n goede band had met de overledene, dan was je al op de hoogte geweest. Dus doe ons een plezier als je ons de straat in ziet komen rijden: laat je hondje gewoon lekker liggen in zijn mandje en dwing dat arme beest niet nog een keer mee naar buiten te gaan om uit te zoeken bij wie wij naar binnengaan.’’

Mensen met fatsoen

Margaretha laat in een reactie weten de likes en warme reacties op zijn post hartverwarmend te vinden. ,,Blijkbaar zijn er nog mensen met fatsoen. Ik kan uren vertellen over wat voor asociaals wij meemaken. Soms moeten we naar een ongeval om een dodelijk slachtoffer op te halen. We kunnen er dan niet bij omdat omstanders foto's staan te maken. En als je geen respect hebt voor ons, probeer dat dan wél op te brengen voor de overledene en zijn familie.’’

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
5533 stemmen