Volledig scherm
chinees nieuwjaar 2019 in rotterdam word gevierd aan de Kruiskade met een Drakenoptocht / drankendans. Foto: Frank de Roo © Frank de Roo

Chinese gemeenschap maakt zich op voor het Jaar van de Rat

De Chinese gemeenschap in Rotterdam en omstreken maakt zich op voor de viering van hun nieuwjaar. Daarom is er, op weg naar het Jaar van de Rat, van 27 januari tot en met 2 februari van alles te doen op verschillende locaties in de stad.

De grote nieuwjaarsviering is zo als altijd op en rond de West-Kruiskade en heeft plaats op zaterdag 1 februari. Een dansende leeuw gaat daarbij langs bij ondernemers aan de West-Kruiskade. Ook wordt hierbij veel knalvuurwerk afgestoken. Een dag later is er op Katendrecht een leeuwendans, expositie en fonduefeest.

Parade

Vanaf maandag 27 januari is er een speciale vlaggenparade te bekijken aan de Boompjes. Op woensdag kunnen er tijdens ‘China in focus’ workshops en lezingen worden gevolgd op de Erasmus Universiteit. Tevens is er dan een diner in De Bijenkorf voor allerlei bedrijven die een band hebben met China.

Van 30 januari tot en met 1 februari rijdt de RotterTram als Peking Express door de stad. Tijdens de tweeënhalf uur durende rit wordt een authentiek Chinees achtgangendiner geserveerd en vertellen mensen van Verhalenhuis Belvédère relevante verhalen.

Meer informatie op rcny.nl.

  1. Recordhoeveelheid drugs onderschept in de Rotterdamse haven: ‘Smokkelaars voelen zich veilig’
    VIDEO

    Recordhoe­veel­heid drugs onder­schept in de Rotterdam­se haven: ‘Smokke­laars voelen zich veilig’

    Als drugssmokkelaars grote partijen verschepen, wanen zij zich onkwetsbaar. En dat is precies wat er de laatste tijd gebeurt in de Rotterdamse haven. Er zijn in 2019 opvallend veel cocaïne-transporten van meer dan 1000 kilo onderschept. Voorheen waren zulke risicovolle partijen zeldzaam. ,,Met de vangsten hebben we ze in ieder geval pijn gedaan’’, zegt officier van justitie Ernst Pols.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam