Sarita en Cil op hun laatste vakantie, in Schotland: sinds zijn vervroegd pensioen in 2003 maakten ze samen veel reizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sarita en Cil op hun laatste vakantie, in Schotland: sinds zijn vervroegd pensioen in 2003 maakten ze samen veel reizen. © Privéfoto

Cil hield van mensen en hielp ze graag. En de mensen hielden van hem, tot hij onverwachts stierf

Van wieg tot grafMensenmens Cil van Steeg (73) deed niets liever dan kennis overbrengen aan jongelui, zelfs als hij het tien keer moest uitleggen. Met zijn wiskundeknobbel had hij bij grote bedrijven aan de slag gekund, maar hij koos bewust voor het onderwijs. Op scholengemeenschap Maarten Luther vond hij bovendien de liefde van zijn leven.

In 1973 leerden Cil en Sarita van Steeg elkaar kennen op de Maarten Luther, een voorloper van de Rotterdamse scholengemeenschap Calvijn. Voor de deur van Sarita’s leslokaal stond een koffieapparaat waar Cil ‘toevallig’ altijd koffie haalde. Natuurlijk volgde er dan een praatje. Hij was amuzikaal en had een wiskundeknobbel; zij had op het conservatorium gezeten en snapte niets van wiskunde. ,,Een wiskundeleraar, dat kan nooit goed gaan’’, grapte Sarita’s moeder toentertijd. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam