Politieagenten bij Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) de Kijvelanden nadat de tbs'ers waren ontsnapt. Ze vluchtten naar Ochten.
Volledig scherm
Politieagenten bij Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) de Kijvelanden nadat de tbs'ers waren ontsnapt. Ze vluchtten naar Ochten. © ANP

Cindy S. smokkelde vuurwapen in haar onderbroek de Kijvelanden in voor ontsnapping tbs’ers

UPDATEHet vuurwapen dat afgelopen maart door de tbs‘er Dennie M. (37) werd gebruikt om samen met Thony van H. (53) uit De Kijvelanden in Poortugaal te ontsnappen, was de kliniek binnen gesmokkeld door M.'s vriendin Cindy S. (43) uit Appingedam. Ze had het wapen in haar onderbroek verborgen. 

 1. Portier Kijvelanden moest kiezen: of collega dood laten schieten of gijzelnemer doorlaten
  PREMIUM
  video

  Portier Kijvelan­den moest kiezen: of collega dood laten schieten of gijzelne­mer doorlaten

  De tbs’ers Tony van H. (52) en Dennie M. (37) die begin maart ontsnapten uit de Kijvelanden in Poortugaal hebben het personeelslid dat door hen werd gegijzeld, meerdere malen met de dood bedreigd. De medewerker werd onder bedreiging van een vuurwapen en mes gedwongen de twee naar buiten te helpen. De portier van de tbs-kliniek zag geen andere mogelijkheid dan de entreedeur te openen waardoor de tbs’ers hun - tijdelijke - vrijheid tegemoet konden lopen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Samenvatting | FC Utrecht - Sparta
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | FC Utrecht - Sparta

  24 januari
 2. Brand bij ouderenopvang Rotterdam-Zuid; deel bewoners elders opgevangen
  Play

  Brand bij ouderenop­vang Rotterdam-Zuid; deel bewoners elders opgevangen

Rotterdam