CityHub Rotterdam: slapen in luxe mini-kamers

videoPitten in een piepklein kamertje. Dat kan vanaf maandag in City Hub, een kruising tussen een hostel en een hotel in het Rotterdamse centrum. 

Vrijdag is het openingsfeest van het volledig geautomatiseerde gebouw aan de Witte de Withstraat, dat 126 kamers met een tweepersoonsbed telt. ,,We gaan voor de gezelligheid van een hostel en het comfort van een hotel”, vertelt mede-initiatiefnemer Sem Schuurkes.

Werknemers leggen de laatste hand aan het pand. ,,Alles moet klaar zijn voor vrijdag’’, vertelt manager Dennis Vermeulen. ,,Wie vanaf dan op zoek is naar een slaapplek in Rotterdam kan op onze website reserveren. Je krijgt dan een qr-code en daarmee kan je bij aankomst een polsbandje halen via de balie waar tablets staan.”

Slaapcabines

Quote

Ook gasten in onze CityHub Amsterdam willen steeds vaker Rotterdam zien en dan ook betaalbaar overnach­ten

Mede-initiatiefnemer Sem Schuurkes

Om het hotel betaalbaar te houden wordt zoveel mogelijk door gasten zelf en een digitaal systeem gedaan. Met het polsbandje hebben gasten toegang tot een van de 126 ‘hub’s’. Deze slaapcabines zijn slim neergezet om er zoveel mogelijk kwijt te kunnen. In Amsterdam werd twee jaar geleden de eerste CityHub geopend. ,,We merken dat Rotterdam steeds hipper wordt”, vertelt Schuurkes. ,,Ook gasten in onze CityHub Amsterdam willen steeds vaker Rotterdam zien en willen dan ook betaalbaar overnachten en nieuwe hotspots leren kennen, vandaar dat wij hier nu ook een vestiging hebben geopend. Dit is een prachtlocatie.” 

De slaapkamers, die in L-vorm in elkaar passen, doen denken aan Japanse slaapcabines. Ze zijn precies groot genoeg om je bagage kwijt te kunnen en je om te kleden. Er hangen in elke kamer ook twee kimono’s voor de bezoekers. Het licht en de geluidsinstallatie van de kamers, waarbij het bed of hoog of laag staat, wordt bediend via een app op je telefoon. ,,Gasten kunnen kleurenthema’s kiezen die passen bij hun stemming. Dat gaat door de app allemaal heel simpel.”

Het pand heeft drie verdiepingen en elke verdieping is ook uitgerust met een sanitaire hoek. Hier zijn gedeelde toiletten en douches te vinden. ,,We hebben, ondanks dat je de voorzieningen moet delen ook hier ingezet op comfort, door te zorgen voor regendouches, fijne handdoeken en shampoo.’’

CityHosts

Ondanks dat bijna alles is geautomatiseerd in het hotel, staat er nog wel 24 uur per dag iemand klaar voor bezoekers. ,,We maken gebruik van CityHosts”, legt Vermeulen uit. ,,Dat zijn Rotterdammers die een breed netwerk hebben en onze gasten de leukste tips kunnen geven. Ook bellen zij taxi’s, reserveren zij bij restaurants en laten gasten weten welke clubavonden leuk zijn.” Schuurkes vult aan: ,,Omdat er zoveel minder leuke dingen automatisch geregeld worden, kunnen deze werknemers ook écht vooral heel gezellig zijn.”

Wie trek krijgt of zin heeft in een biertje kan in de CityHub betalen met een polsbandje. ,,Als je je bandje hier scant kan je gaan tappen”, laat Vermeulen zien achter de bar. ,,Kom er maar bij hoor, ook gasten komen hier straks te staan.” 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

Volledig scherm
Bij CityHub Rotterdam kunnen gasten zelf achter de tap kruipen. © Taufiq Hosen
Volledig scherm
© Taufiq Hosen
Volledig scherm
CityHub combineert de 'gezelligheid van een hostel met het comfort van een hotel'. © Taufiq Hosen
Volledig scherm
Mede-initiatiefnemer Sem Schuurkes (l) en manager Dennis Vermeulen (r) in een van de hoge hubs. © Desiree Schippers
  1. Marktkooplui vrezen songfestivaldorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’
    PREMIUM

    Marktkoop­lui vrezen songfesti­val­dorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’

    De marktkooplieden van de weekmarkt op de Binnenrotte maken zich grote zorgen over de komst van een Eurovision Village. Vertegenwoordigers van de ondernemers werden vandaag bijgepraat door de directie van de Rotterdamse songfestivalorganisatie. ,,Daar hoorden we dat we geen drie, maar vijf marktdagen zullen missen’’, zegt secretaris Laurenz van der Burg van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH).

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam