Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Pex Langenberg bij de presentatie van de website van CityLab010. Verslaggever Leon van Heel op de voorgrond rechts. © Fotomontage AD

'CityLab010 is een gedrocht met een sympathiek idee erachter'

CommentaarIn de stad leven veel goede ideeën. Door de bedenkers met een zak geld te belonen, kunnen zij hun dromen verwezenlijken. De gedachte achter CityLab010 is sympathiek. In de praktijk is dit Rotterdamse overheidsproject een gedrocht.

Een rondgang van deze krant langs de 46 uitverkoren ideeën van 2016 schetste deze week een ontluisterend beeld. Samen kregen zij 3 miljoen euro van de stad. Veel is (nog) niet van de grond gekomen, om allerlei redenen. Van problemen met de praktische uitvoerbaarheid tot tegenwerking van de gemeente - de ambtenaren van de afdeling vergunningen blijken vaak minder enthousiast dan de collega's elders in het stadhuis. En ook niet alles wat wel is gelukt, is een eclatant succes. Rechtvaardigt 2.300 downloads de 50.000 euro subsidie voor de app die helpt bij het sporten in de stad? Dat geld is in ieder geval nuttiger besteed dan de 155.000 euro voor een speciale verbinding om evenementen in Rotterdam beter op de nationale televisie te krijgen, want daar maakte tot nu toe geen enkele omroep gebruik van. Het is niet allemaal kommer en kwel; het Kindervuurwerk maakte zijn belofte waar.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam