Volledig scherm
De tuinman gaat een jaar de cel in. © AD

Claustrofobische tuinman van kerk cel in voor ontucht

UpdateDe claustrofobische Bert van B. uit Oostvoorne moet van de rechtbank gewoon de cel in voor ontucht met zijn kleindochter. De 67-jarige man, tuinman van de protestantse kerkgemeenschap in het stranddorp en echtgenoot van de koster, is veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Quote

Ik heb alles kapot gemaakt.

De tuinman

De 67-jarige man had gevraagd enige tijd uit zijn cel te mogen, omdat hij last heeft van het verblijven in kleine ruimtes. De rechters hebben daar geen boodschap aan. Ze nemen het Van B. zeer kwalijk dat hij tijdens logeerpartijtjes bij hem thuis zijn kleindochter tussen haar negende en elfde jaar meerdere malen onzedelijk heeft betast en tongzoende. Hoewel de man ontkende dat hij haar had gepenetreerd, vond de rechtbank dat daar wel sprake van was.

Celstraf
De man heeft erg veel spijt van wat hij heeft gedaan. ,,Ik heb alles kapot gemaakt,'' sprak hij, wijzend op het feit dat behalve zijn vrouw zijn familie geen contact meer met hem wil. Vanuit de kerk krijgt hij wel veel steunbetuigingen. ,,Die helpen me echt in mijn cel. Het is daar niet makkelijk,'' zegt de Oostvoornaar.

De man zit al een half jaar vast. Daarom duurt zijn celstraf feitelijk nog een half jaar. De rechter bepaalde wel dat als hij weer de fout ingaat, hij alsnog een jaar achter de tralies moet. Om dat te voorkomen moet Van B. een behandeling voor zedendelinquenten volgen. Daarnaast moet hij 2139 euro schadevergoeding aan zijn slachtoffer betalen.

Er was twee weken geleden drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, tegen hem geëist.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam