Volledig scherm
PREMIUM
Rotterdam kleurt in alle kleuren van de regenboog tijdens de Pride Walk. © Frank de Roo

COC: Bereid Rotterdam-Zuid voor op duizenden homo's en lesbiennes tijdens Songfestival

Bereid Rotterdam-Zuid voor op de duizenden homo’s, lesbiennes en mensen van een andere seksuele geaardheid die naar het Eurovisie Songfestival komen. Dat zeggen COC Rotterdam, Rotterdam Pride en Out Tv. ,,Je hoeft maar één incident te hebben om alles te verpesten.”

Rotterdam wordt steeds toleranter tegenover mensen met een andere seksuele geaardheid, ziet Bey Cil, ambassadeur van Rotterdam Pride. Toch vindt hij het belangrijk dat er verscherpte aandacht voor deze groep is rondom het Eurovisie Songfestival. Het muziekspektakel dat in mei in Ahoy plaatsvindt, trekt veel mensen uit de lhbtq-scene. ,,Je wil koste wat het kost incidenten voorkomen. Dit is het moment voor Rotterdam om ons te profileren als diverse stad waar iedereen wordt geaccepteerd.”

  1. Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiedenis bloot

    Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiede­nis bloot

    ‘Uw adres is Het Wonder’. Op de Noordmolenstraat in Rotterdam-Noord kwam na een verbouwing van een pand deze oude reclame tevoorschijn. Het Stadsarchief Rotterdam dook de archieven in en ontdekte het treurige verhaal achter manufacturenwinkel Het Wonder. De zaak was van Israël Levi de Winter. Hij stierf in september 1942 op 33-jarige leeftijd in Auschwitz. Ook zijn vrouw en dochtertje van nog maar 5 jaar overleefden de gruwelijkheden niet.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam