Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Code geel voor Zuid-Holland: hagelbuien op komst

Het is vanavond en vannacht opletten geblazen voor automobilisten. Het KNMI waarschuwt voor gladheid in Zuid-Holland, Friesland en Noord-Holland vanwege hagelbuien.

Voor de drie provincies is code geel afgegeven. De komende uren kan daar een hagelbui losbarsten en dit kan zorgen voor gladde wegen.  Verkeersdeelnemers wordt aangeraden goed op te letten en het rijgedrag aan te passen.

Hoogstwaarschijnlijk zal het niet alleen vannacht opletten zijn. Weerplaza waarschuwde eerder deze week al voor winters weer voor de komende week. Op verschillende plekken in het land kan het de komende nachten licht vriezen en glad worden. ,,Het is wisselvallig en dat blijft de rest van de week zo. Bovendien krijgt het weer vanaf nu ook een winters karakter'', zei weerman Raymond Klaassen. 

Automobilisten moeten ’s nachts en ’s ochtends vroeg rekening houden met hagel, natte sneeuw en gladheid. ,,Mogelijk blijft de hagel wat langer liggen, zoals afgelopen weekend ook het geval was. Het kan dan kort wat wit zijn", aldus de meteoroloog van Weerplaza. 

  1. ‘Dordrecht, je hebt toch wel ergens een gemeentebestuur?’
    PREMIUM
    COLUMN

    ‘Dordrecht, je hebt toch wel ergens een gemeentebe­stuur?’

    Martijn Krabbé deed het geweldig. Hij was de verteller van The Passion in Dordrecht en dat deed hij goed. Hij zette een warme, krachtige stem op en deed alles uit zijn hoofd. Waarom hij dan toch een briefje in zijn handen had, was mij een raadsel. Maar goed, dat was met wat hij zei ook al, een raadsel. Hij leek potverdorie de plaatselijke VVV wel. Een feitje over Dordrecht hier, een anekdote over Dordt daar en tussendoor nog wat leuke weetjes. Over Dordrecht.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam