Volledig scherm
PREMIUM
De 17-jarige Sefer uit Rotterdam-Delfshaven draagt een jas van het merk Canada Goose, verkrijgbaar voor zo'n 1.500 euro. De jongeman bekent dat het 'een nepper' is en wil daarom onherkenbaar op de foto. © Frank de Roo

Controle op dure merkkleding: 'Dat is echt een lachertje'

De proef waarbij de Rotterdamse politie dure merkkleding afpakt van jongeren is een idee van een wijkagent in Delfshaven. Doel: het stoppen van hun criminele activiteiten.

Quote

Jongeren moeten zien dat misdaad niet loont

Politie

Agenten en buurtbewoners zien in de wijk dat status op basis van peperdure merkkleding steeds belangrijker wordt onder jongeren die bij de politie in het vizier zijn. Het is bekend dat ze geen inkomen hebben waarmee zij de kleding kunnen betalen en dus moeten ze zich bezighouden met criminele activiteiten om hun dure outfits te kunnen kopen, stelt de politie. 

Het afpakken van de kleding moet er voor zorgen dat de criminaliteit in deze groep afneemt. ,,De jongeren moeten zien dat misdaad niet loont", zegt een politiewoordvoerder.

De 17-jarige Sefer uit Delfshaven - in een Canada Goose-jas - is duidelijk in zijn commentaar. ,,Ik ken genoeg mensen die foute dingen doen maar in goedkope kleding lopen. Die blijven ongemoeid. En trouwens, ook Nederlanders lopen in zulke jassen. Gaan die ook ondervraagd worden?"

Op de vraag waar Sefer zijn dure jas vandaan heeft, komt een lach op zijn gezicht. ,,Dit is een nepper; een stuk goedkoper dan de echte."

In samenwerking met indebuurt Rotterdam