Coop reageert vol afschuw op brute overval Ridderkerk, supermarktmedewerker in kritieke toestand

Video/UpdateBij een overval van supermarkt Coop aan het Vlietplein in Ridderkerk is zaterdagavond een medewerker ernstig gewond geraakt nadat hij in zijn borst werd gestoken. Zijn toestand is kritiek. Van de dader ontbreekt nog elk spoor.

Volgens een woordvoerster van de politie waren er tijdens de overval meerdere klanten aanwezig in de winkel op het moment van de overal. De dader liep rond 19.50 uur, tien minuten voor sluitingstijd, de supermarkt in. Hij beende in de richting van de servicebalie. Daar bedreigde hij een medewerker van de supermarkt met een groot mes. Het personeel en bezoekers van de winkel grepen in, waardoor een worsteling tussen hen en de overvaller ontstond. De dader trapte een man in zijn buik en stak daarna met het mes een medewerker in zijn borst. Deze raakte ernstig gewond.

De overvaller ging er met een onbekende buit vandoor en nam de benen richting de vissersbuurt in de Ridderkerkse wijk Drievliet. 

Hulpdiensten waren snel ter plaatse. De politie kamde de buurt uit op zoek naar de dader. Zonder resultaat. Ook spraken agenten met getuigen van het incident.

Het onderzoek is momenteel nog in volle gang. De dader is nog niet gepakt. De overvaller wordt omschreven als blanke jongeman met blond haar. Zijn gezicht was bedekt en hij droeg een donkerblauwe regenjas met een reflecterende streep. Op zijn broek zat een soortgelijke streep. Verder had hij tijdens de overval een gele Jumbotas bij zich.

Kritiek

De neergestoken medewerker werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De politie laat weten dat de man nog in het ziekenhuis ligt. Zijn toestand is kritiek. De klanten die aanwezig waren tijdens de overval is slachtofferhulp aangeboden. 

,,We zijn enorm geschrokken van deze vreselijke gebeurtenis’’, reageert een woordvoerder van de supermarktketen. ,,Onze eerste zorg gaat nu uit naar de toestand van onze collega die nu in het ziekenhuis ligt en alle betrokkenen. Het politieonderzoek loopt nog volop, in dat kader kunnen we hier daarom ook verder geen mededelingen over doen.’’

Volledig scherm
De Coop in Ridderkerk is zaterdagavond overvallen. Een medewerker werd hierbij neergestoken. © MediaTV

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam