Dankzij Stichting Ambulance Wens uit Rotterdam kon deze moeder met haar zoontje in Alkmaar afscheid nemen van haar ouders in het verzorgingshuis. Buiten en op afstand, want door de coronamaatregelen mocht ze niet naar binnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dankzij Stichting Ambulance Wens uit Rotterdam kon deze moeder met haar zoontje in Alkmaar afscheid nemen van haar ouders in het verzorgingshuis. Buiten en op afstand, want door de coronamaatregelen mocht ze niet naar binnen. © Stichting Ambulance Wens

Corona of niet, Ambulance Wens blijft rijden voor terminale patiënten

Coronacrisis of niet, Stichting Ambulance Wens uit Rotterdam, rijdt door om de laatste wensen te vervullen van terminale, niet-mobiele patiënten. Omdat veel vrijwilligers, zoals verpleegkundigen, nu zelf druk zijn op de ic’s, zit directeur Kees Veldboer zelf ook weer op de ambulance. Soms zelfs in complete bepakking voor de laatste wens van een coronapatiënt.

Waar de mensen van Stichting Ambulance Wens normaal zes tot zeven wensen per dag laten uitkomen, zijn het er deze dagen niet meer dan één of twee. ,,Veel van onze 270 vrijwilligers zijn ic-verpleegkundigen en die moeten nu zelf volop aan de bak’’, geeft directeur Kees Veldboer aan. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam