Saskia Baas (directeur GGD Rotterdam-Rijnmond) en Ernst Kuipers (voorzitter Erasmus MC en overleg acute zorg in de regio)
Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Baas (directeur GGD Rotterdam-Rijnmond) en Ernst Kuipers (voorzitter Erasmus MC en overleg acute zorg in de regio) © Jan de Groen/Sanne Donders

Coronacrisis baart deze twee ‘zorgbazen’ zorgen: ‘Einde is nog niet in zicht’

Het aantal bewezen coronapatiënten in de Rotterdamse regio stijgt hard. De ziekenhuizen raken alsmaar voller. En dat baart zorgen. Saskia Baas (directeur GGD) en Ernst Kuipers (voorzitter Erasmus MC én overleg acute zorg in regio) spreken over de maatregelen om deze crisis het hoofd te bieden. Van hotel tot Ahoy, er komen extra bedden bij. Indien nodig ruim duizend. Voor coronapatiënten maar ook voor anderen die zorg nodig hebben.

  1. Waarom bijna niemand in Rotterdam de rentree van Sanne Wevers zag
    PREMIUM

    Waarom bijna niemand in Rotterdam de rentree van Sanne Wevers zag

    Transparantie en openheid. De bondsbonzen van de KNGU hadden er de mond vol van toen de beerput over misstanden in het (vrouwen)turnen openging. Tegen dat licht gezien is het op zijn zachtst gezegd merkwaardig hoe geheimzinnig de selectiewedstrijden voor de komende EK verlopen. Zonder publiek, zonder tv-camera’s. Een contract met toestelfabrikant Janssen-Fritsen laat geen andere keuze, meldt technisch directeur Jeroen van Leeuwen met pijn in het hart.
    Rotterdam

In samenwerking met indebuurt Rotterdam