De rechtbank in Rotterdam.
Volledig scherm
De rechtbank in Rotterdam. © FOTO AD

Coronaspuger draait voor acht weken de gevangenis in

Spugen naar twee medewerkers van de gemeente Rotterdam en dan roepen: ‘Ik heb corona!’ Het is de 38-jarige Pool Cezary T. op een gevangenisstraf van acht weken komen te staan. 

De man werd afgelopen zondag aangehouden en zat vanochtend in de virtuele verdachtenbank. Door middel van een videoverbinding werd de man in een supersnelrechtzitting berecht.

De Pool was gearresteerd, nadat een buitengewoon opsporingsambtenaar en een toezichthouder van Toezicht en Handhaving mensen hadden aangesproken op het houden van afstand. De verdachte vond dat kennelijk maar  onzin. Justitie verwijt hem op een afstand van minder dan anderhalve meter in de richting van de slachtoffers te hebben gehoest en hen te hebben beledigd. Eén van de twee ambtenaren werd tegen zijn lichaam gespuugd.

Coronahoester

Zondag was, eveneens in Rotterdam, een hoofdagent van de politie doelwit van een coronahoester. De 20-jarige Rotterdammer Anbar F. dreigde volgens justitie met een misdrijf tegen het leven gericht. Hij zou zich op zo’n dertig centimeter afstand van de politieman naar hem hebben omgedraaid en opzettelijk in zijn richting hebben gehoest. De verdachte kreeg daarvoor twee weken cel opgelegd, waarvan elf dagen voorwaardelijk en mocht naar huis, omdat hij het restant inmiddels al in voorarrest heeft uitgezeten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam