Volledig scherm
Het voormalige Correct-pand aan de Bergweg is onder voorbehoud verkocht. © Sanne Donders

Correct-pand aan de Bergweg onder voorbehoud verkocht

De voormalige winkel van elektronicaconcern Correct aan de Bergweg in Rotterdam-Noord is onder voorbehoud verkocht. Al eerder liet familie De Jong, eigenaar van Correct, weten dat een verkoop aanstaande is.

Uit het kadaster blijkt dat een partij genaamd Correct Residence een koopovereenkomst heeft afgesloten. Voor het pand op de kruising met de Benthuizerstraat is een bedrag van 3,25 miljoen euro afgesproken.

Quote

We hebben het pand gekocht omdat we geloven in de locatie

Björn Troost

Komen er woningen, of misschien een hotel? Aanstaand eigenaar Björn Troost laat in een korte reactie weten dat er nog geen concrete plannen zijn. Verschillende opties staan open. ,,We hebben het pand gekocht omdat we geloven in de locatie. We onderzoeken nu wat financieel haalbaar is en wat het beste is voor de buurt. Dat gebeurt ook in samenspraak met de gemeente. ''

Ooit was in het complex de grootste elektronicawinkel van het land gevestigd. De eigenaren van Correct wilden er later nog een Outlet Store openen, maar dat liep vorig jaar spaak. De Correct-winkel is sinds jaren gevestigd aan de nabijgelegen Ceintuurbaan. Wijkbewoners maakten zich zorgen over verloederde staat van het prominente pand aan de Bergweg.

Kitty de Jong van Correct zegt evenwel dat het pand nog niet is overgedragen. ,,Dat gebeurt pas als daadwerkelijk is betaald.’’