Volledig scherm
Maurice Meeuwissen van de PVV heeft twee burger-raadsleden aan de kant gezet. © ANP

Crisis bij PVV Rotterdam

updateDe fractie van de Rotterdamse PVV-afdeling verkeert in crisis. Fractievoorzitter Maurice Meeuwissen heeft per direct twee burger-raadsleden laten vallen. Het gaat om Marjan Gonsalvez en Norbert Swaneveld, zij zijn geen raadsleden maar assisteren de eenmansfractie van Meeuwissen.

Swaneveld is net zelf geïnformeerd en nog beduusd van het nieuws. ,,Ik was me aan het voorbereiden voor de commissievergadering van woensdag, het valt rauw op mijn dak.’’ Er was geen sprake van meningsverschillen of zelfs ruzie, zegt hij. ,,Het is allemaal erg ongewis, ik ga nu ook zelf bellen om het een en ander te verifiëren.’’

Swaneveld en Gonsalvez waren eerder betrokken bij een partijcrisis toen zij nog bestuurders voor Leefbaar waren in IJsselmonde. Ze gingen de strijd aan met de partijtop omdat ze het niet eens waren met de komst van een azc in Beverwaard. Ze moesten aftreden en stapten vervolgens over naar de PVV. Gonsalvez stond op nummer twee en Swaneveld op nummer vijf op de kandidatenlijst voor de afgelopen verkiezingen.

Aan het eind van de dag is het conflict nog niet gaan liggen. Miro Schäfer, voormalig kandidaat-raadslid voor de PVV, haalt keihard uit naar Meeuwissen op Twitter. Hij noemt hem een 'Judas'. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam