Volledig scherm
John van Vliet, die niet herkenbaar in beeld wil komen, voor de rechtbank. © Nico Schouten

Crowdfundingsactie op poten voor ondernemer John van Vliet

Kennissen van John van Vliet zijn een crowdfundingsactie gestart voor de van oorsprong Berkelse ondernemer die aan de grond zit. Er is 5.000 euro nodig om in hoger beroep te gaan.

John van Vliet kwam in 2004 in grote financiële problemen toen hij bij toeval betrokken raakte bij een internationale creditcardfraudezaak. De ondernemer claimt in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Haag een schadevergoeding van minimaal 1,6 miljoen euro. De zaak lijkt echter stuk te lopen omdat Van Vliet, die geen cent meer te makken heeft, het griffierecht niet kan betalen.

,,Ik heb nog een paar dagen en hoop niet dat het op 1.900 euro afketst’', vertelde hij eerder deze week. ,,Ik heb er te lang voor gevochten, ik wil gewoon mijn recht. Het gaat slechts om een paar duizend euro die nodig is om mijn zaak voort te zetten en ook mijn advocaat Ronald Zwiers, die mij al jaren belangeloos bijstaat, te vergoeden. Een crowdfundingsactie is een idee, maar ik kan dat mentaal niet meer opbrengen. Ik hoop dat er mensen zijn die willen helpen.’'

Nu zegt Van Vliet ‘dolblij’ te zijn met de hulp die hem wordt geboden. ,,Ik hoop dat meer mensen mij willen helpen, ben bereid iedereen terug te betalen zodra ik in de gelegenheid ben dat te doen.’’

Mensen die Van Vliet willen helpen, kunnen hem of een email sturen: ondernemeraandegrond@outlook.com. Ook is er in overleg met de Rabobank een speciaal rekeningnummer geopend: NL83 RABO 0335 3688 83, op naam van J. A. Van Vliet. Bedragen kunnen worden gestort onder vermelding van ‘ondernemer aan de grond'.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam