Volledig scherm
John van Vliet, die niet herkenbaar in beeld wil komen, voor de rechtbank. © Nico Schouten

Crowdfundingsactie voor ondernemer John van Vliet loopt, maar er is meer geld nodig

De crowdfundingsactie die door kennissen van John van Vliet is opgestart, loopt als een trein. Maar er is meer geld nodig voor de van oorsprong Berkelse ondernemer die aan de grond zit. De teller staat op 1.325 euro. In totaal is 15.000 euro nodig.

John van Vliet kwam in 2004 in grote financiële problemen toen hij bij toeval betrokken raakte bij een internationale creditcardfraudezaak. De ondernemer claimt in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Haag een schadevergoeding van minimaal 1,6 miljoen euro. De zaak leek echter stuk te lopen omdat Van Vliet, die geen cent meer te makken heeft, het griffierecht niet kon betalen. De griffierechten zijn inmiddels betaald.

Maar er is meer nodig, zo'n 15.000 euro. Daarmee moeten proces- en advocaatkosten worden betaald. Van Vliet: ,,Mijn advocaat Ronald Zwiers bijvoorbeeld, die mij al jaren belangeloos bijstaat, moet een vergoeding krijgen.‘’

Van Vliet ‘dolblij’ zegt te zijn met de hulp die hem wordt geboden. ,,Maar ik hoop dat meer mensen mij willen helpen. Er is een grote kans van slagen dat ik door de rechter in het gelijk wordt gesteld en een schadevergoeding krijg. De geschonken donaties wil ik dan in overleg met de donateurs schenken aan een goed doel.”

Mensen die Van Vliet willen helpen, kunnen hem of een email sturen: ondernemeraandegrond@outlook.com. Ook is er in overleg met de Rabobank een speciaal rekeningnummer geopend: NL83 RABO 0335 3688 83, op naam van J. A. Van Vliet. Bedragen kunnen worden gestort onder vermelding van ‘ondernemer aan de grond'.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam