Cruiseschip Aidamar komt morgen aan in Rotterdam.
Volledig scherm
Cruiseschip Aidamar komt morgen aan in Rotterdam. © Shutterstock

Cruiseschip met enkele passagiers in quarantaine komt naar Rotterdam

Drieduizend passagiers van een cruiseschip, dat ligt aangemeerd in de haven van Zeebrugge, mochten vanochtend niet van boord, omdat één passagier voor vertrek contact heeft gehad met een coronapatiënt in Duitsland. Deze reiziger en de mede-reizigers zijn niet ziek, maar zij blijven uit voorzorg in quarantaine in hun hut, zo meldt de Vlaamse haven. De volgende stop van de Aida Mar is Rotterdam.

De Rotterdamse GGD stelt de situatie in de gaten te houden. Cruise Port Rotterdam stelt dat er geen belemmeringen zijn voor de Aida Mar om naar Rotterdam te komen. ,,Er komt een door de West-Vlaamse autoriteiten volledig vrijgegeven schip aan dat uit voorzorg voor een check kort geblokkeerd was’’, zegt directeur Mai Elmar. 

Slecht weer

De Aida Mar doet elke donderdag Rotterdam aan. Er zijn altijd veel Duitsers aan boord. Omdat het schip is vrijgegeven is ‘paniek voorlopig helemaal niet nodig’, stelt Elmar. Zij stelt overigens dat er niemand in quarantaine zit.

Een van de passagiers had voor het vertrek van het cruiseschip uit Hamburg contact met iemand, die nu het coronavirus blijkt te hebben. Zodra deze besmetting bevestigd was, bleven deze passagier en de reisgenoten in hun hut. De haven Zeebrugge heeft het over vier passagiers, de West-Vlaamse gouverneur over twee passagiers die uit voorzorg in quarantaine zitten.

Geen van hen heeft symptomen van enige ziekte, zo stelt de haven Zeebrugge. Toen de situatie aan boord duidelijk was, mocht iedereen van boord, op het reisgezelschap met de link naar de Duitse coronapatiënt na. Om mensen genoeg tijd te geven voor uitstapjes, vertrekt de Aida Mar een paar uur later dan gewoonlijk naar Rotterdam, aldus de gouverneur. 

De Aida Mar vaart onder Italiaanse vlag en heeft 2400 passagiers en 600 bemanningsleden aan boord. 

Lees alles over het coronavirus in de regio Rotterdam in ons dossier en dit overzicht met alle besmettingen.

  1. Uitslaande brand zorgt voor zware schade aan woning in Capelle aan den IJssel, vuur pas na uren blussen uit
    Update/video

    Uitslaande brand zorgt voor zware schade aan woning in Capelle aan den IJssel, vuur pas na uren blussen uit

    In een woning aan de ’s-Gravenweg in Capelle aan den IJssel is vanmiddag rond 15.00 uur een grote, uitslaande brand uitgebroken. De vlammen sloegen lange tijd uit het rieten dak van de woning. De brandweer probeerde met man en macht het vuur te blussen. Pas rond 20.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Momenteel worden er nog laatste werkzaamheden door de brandweer uitgevoerd. De woning is zwaar beschadigd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam