Volledig scherm
Boekenfestijn in Ahoy Rotterdam trok altijd veel bezoekers. © Archieffoto Ahoy

Curator werkt aan mogelijke doorstart voor Boekenfestijn

Curator Piet Brussaard uit Oud-Beijerland bespreekt de komende weken de mogelijkheden voor een doorstart van Boekenfestijn, het bedrijf dat onder meer een jaarlijkse boekenbeurs hield in Ahoy Rotterdam. Vorige week werd het overkoepelende bedrijf SLXC uit Numansdorp failliet verklaard. 

Wanneer er duidelijkheid komt over een eventuele doorstart is onbekend. ,,Het is een nogal omvangrijk faillissement’’, zegt advocaat Piet Brussaard, die door de rechter is aangesteld als curator. Hij wil de komende weken gebruiken om gesprekken te voeren over een mogelijke doorstart van het bedrijf. 

Omzetprobleem

Reden voor het faillissement zijn ‘overbodige kostenposten’ uit het verleden. Die bleken na de overname van Boekenfestijn door SLXC lastig weg te werken. ,,Daarnaast was er ook een omzetprobleem’’, aldus de curator. Een mogelijke doorstart acht hij echter niet onlogisch. ,,Het concept is bekend en daar valt op zichzelf goed mee te verdienen. Want jaarlijks werden er tien grote boekenbeurzen in Nederland, onder meer in Ahoy, en tien in België georganiseerd. Maar de vraag is of het gaat lukken. Daarover gaan we nu in gesprek.’’

Het bedrijf heeft tien vaste werknemers in dienst. Voor hen is nog slechts sporadisch werk vanwege een webshop die nog wel in de lucht is. Voor de boekenbeurzen in Nederland en België werd steevast personeel ingehuurd. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam