D-Day vlag ceremonieel overgedragen aan de Kunsthal

VIDEODe D-Day vlag is gearriveerd bij de Rotterdamse Kunsthal. Een militaire colonne bracht de vlag naar het museum toe. Deze vlag werd op 6 juni 1944 door de Amerikanen meegenomen bij de invasie in Normandië. 

Minister van defensie Ank Bijleveld en de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra namen de vlag aan het begin van de middag in ontvangst in de tentoonstellingshal. Zeventien leden van het Rotterdamse Philharmonisch Orkest speelden toen  het Wilhelmus en het Amerikaanse volkslied. De bijeenkomst werd onder meer bijgewoond door tientallen veteranen.

De vlag is vanaf vandaag twee weken te zien in de Kunsthal. Morgen is het museum eenmalig gratis te bezoeken in verband met de D-Day vlag. Het is kunstverzamelaar Bert Kreuk, eigenaar van de vlag, die voor de gratis openstelling heeft gepleit. Hij vindt het belangrijk dat alle Rotterdammers de symbolische vlag met eigen ogen kunnen zien. 

Weggebruikers kunnen in het centrum van Rotterdam hinder ondervinden omdat de vlag wordt vervoerd door een militaire colonne. 

Volledig scherm
De vlag wordt tentoongesteld in de Kunsthal. © AD
Volledig scherm
De vlag wordt tentoongesteld in De Kunsthal. © ANP
Volledig scherm
De vlag is gearriveerd bij de Kunsthal © AD

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6931 stemmen