Volledig scherm
Tientallen Feyenoordsupporters gingen vanmiddag in de Rotterdamse bioscoop LantarenVenster met de Europa Cup op de foto. © Frank de Roo

Daar is ‘ie weer! Feyenoordsupporters op de kiek met de cup tijdens het Filmfestival

Tientallen Feyenoordsupporters gingen vanmiddag in de Rotterdamse bioscoop LantarenVenster met de Europa Cup op de foto. De fameuze beker was even op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) vanwege de voorpremière van de documentaire We hebben ‘m!!, over de historische winst van de Europa Cup 1 door Feyenoord in 1970, later dit jaar vijftig jaar geleden.

Jonge en oudere aanhangers verdrongen zich om met de cup-met-de-grote-oren op de foto te gaan, net zoals dat in mei 1970 kon op de Coolsingel. Destijds gingen in een speciale Feyenoordkiosk honderden voetbalsupporters met de cup op de kiek. Er zijn nog altijd plannen om iets met deze bijzondere afbeeldingen te doen, aldus kunstenaar John Blaak.

De film We hebben ‘m!!’ wordt volgende week zondag uitgezonden op televisie. Het programma Andere Tijden Sport op NPO 1 begint om 23.05 uur.

  1. Restauratoren in spé storten zich op kunstschatten van het ss Rotterdam
    PREMIUM

    Restaurato­ren in spé storten zich op kunstschat­ten van het ss Rotterdam

    Studenten van opleiding Conservering en restauratie van de Universiteit van Amsterdam (UvA) hopen voortaan ieder jaar een aantal dagen te mogen doorbrengen tussen de design- en kunstschatten op het ss Rotterdam. Onlangs brachten zij wat dagen door op het schip en restaureerden enkele werken. ,,Het ss Rotterdam wordt intensief gebruikt, dat brengt risico's mee voor de kunstwerken aan boord. Het vervuilt en beschadigt eerder.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam