Kunstenaar Karin Vermeer (50).
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Karin Vermeer (50). © German Villafane

Daarom is de kunst van Karin Vermeer dankzij corona nóg populairder

Taiwan, Nieuw-Zeeland, Saoedi-Arabië. Sinds corona shopt de wereld online bij de Rotterdamse kunstenaar Karin Vermeer (50). Ze werkt nu aan twee imposante doeken voor een nieuw boetiekhotel in Detroit, Amerika. ,,Mensen willen hun huis mooi maken omdat ze de deur niet uit kunnen.’’

 1. Heeft Rotterdam plezier van het songfestivaleffect? ‘We hebben de beelden gezien, mooie stad hoor’
  PREMIUM

  Heeft Rotterdam plezier van het songfesti­val­ef­fect? ‘We hebben de beelden gezien, mooie stad hoor’

  Ach, het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, wat was het mooi vorig jaar. Op televisie dan. In de stad zelf werd het helaas nooit ‘douze points’, corona zette een streep door bijna alles. Turijn boft maar deze week. Of hebben we met terugwerkende kracht nog best plezier van het festival? Zeker nu alles weer kan en mag. Komen de festivaltoeristen al, loopt de congres-agenda vol?
 2. Dansen op het enige festival van het jaar: uit je dak op een paar vierkante meter
  Play
  PREMIUM
  video

  Dansen op het enige festival van het jaar: uit je dak op een paar vierkante meter

  De vlammen schieten omhoog in het Kralingse Bos, begeleid door dancebeats. De handen gaan de lucht in. Niets veranderd bij A day at the park? Mwoah... Normaal 15.000 bezoekers, nu een schamele 750. Wél met privé-dansvloer. Het contrast kan bijna niet groter zijn. Eigenlijk is alleen de plek hetzelfde, het Kralingse Bos. Welkom bij de corona-editie van dit dancefestival, het enige festival dit jaar.
 3. Voormalig Sparta-doelman Van Noortwijk leeft mee met zijn oude club: ‘Maar zondag zit ik wel in de Kuip’
  PREMIUM

  Voormalig Spar­ta-doel­man Van Noortwijk leeft mee met zijn oude club: ‘Maar zondag zit ik wel in de Kuip’

  Een zenuwentoestand wordt het voor de aanhangers van Sparta. Met het degradatiespook hijgend in de nek reist de Rotterdamse voetbalploeg dit weekend naar Almelo. Wat wordt het zondag? Vliegen we eruit? Wordt het nacompetitie? Of pakken we Heracles en zijn we klaar? Er is geen voetballogica op los te laten. ,,Gewoon winnen. Dan ben je van de ellende af’’, zegt oud Sparta-doelman Bas van Noortwijk.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam