Er is opvallend meer vraag naar asielkatten nu bijna iedereen thuiszit. De opvang van Stichting Zwerfkatten Rijnmond is zo goed als leeg, er staan honderden mensen op de wachtlijst.
Volledig scherm
PREMIUM
Er is opvallend meer vraag naar asielkatten nu bijna iedereen thuiszit. De opvang van Stichting Zwerfkatten Rijnmond is zo goed als leeg, er staan honderden mensen op de wachtlijst. © Stichting Zwerfkatten Rijnmond

Daarom is er opeens meer vraag naar katten en konijnen

De Stichting Zwerfkatten Rijnmond wordt overspoeld met belletjes van mensen die juist nu een kat in huis willen nemen. De opvang moet nee verkopen, want de poezenbeesten zijn op. Iedereen gaat op de wachtlijst, die nu al honderden namen telt. Bij de dierenasiels in deze regio is er niet meer vraag naar katten en honden, wel naar konijnen.

De oproep zoveel mogelijk thuis te blijven, leidt tot een opvallende stijging in de vraag naar asieldieren. Vooral katten zijn favoriet. Dat is niet zo vreemd. Je zit opeens weken thuis. Mocht je er al langer over nadenken, dan is dit ‘huisarrest’ niet de slechtste tijd om een huisdier te nemen. Alle tijd om te wennen en plezier van elkaar te hebben.

 1. Vroesenpark, Roel Langerakpark en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Vroesen­park, Roel Langerak­park en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Het Vroesenpark, Roel Langerakpark en het Dakpark in Rotterdam gaan vanaf vandaag 's avond en 's nachts dicht vanwege de drukte en ongeregeldheden van zaterdagavond. Tussen 21.00 tot 07.00 uur mag niemand in deze parken komen. Dat heeft burgemeester Aboutaleb besloten in zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de woordvoerder van Aboutaleb gaat de politie controleren of de toegangsverboden niet worden overtreden.
 2. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
  Update/video

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar’’, reageren oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam