Volledig scherm
De zusjes Pixie Rosa (8) en Ivanna Blanca (6) genieten nog één keer van de opvallende kunstobjecten in het Rotterdamse Museum Boijmans Van Beuningen. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Dag Museum Boijmans Van Beuningen! Tot over 7 jaar

De zusjes Pixie Rosa (8) en Ivanna Blanca (6) genieten nog één keer van de opvallende kunstobjecten in het Rotterdamse Museum Boijmans Van Beuningen. Ze zullen zeven jaar moeten wachten voordat ze weer een bezoekje kunnen brengen aan het bekende museum. Vandaag was voorlopig de allerlaatste keer dat de instelling kon worden bezocht.

Het museum gaat namelijk voor zeven jaar dicht, vanwege een grote renovatie. Een deel van de beroemde museumcollectie blijft zichtbaar bij acht buren in elf tentoonstellingen, in Rotterdamse schoolklassen en wellicht ook in een dependance op Rotterdam-Zuid. Vanaf 2021 is de collectie te zien in het nieuwe Depot Boijmans Van Beuningen. Ook reizen delen van de collectie uit Rotterdam naar andere musea elders in de wereld. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

  1. Jongere grijpt vaker naar vuurwapen: risico op onschuldige slachtoffers groter

    Jongere grijpt vaker naar vuurwapen: risico op onschuldi­ge slachtof­fers groter

    De kans neemt toe dat in Rotterdam onschuldige omstanders het slachtoffer worden van een schietpartij. Dat zegt officier van justitie Petra Willemse. Het Openbaar Ministerie (OM) maakt zich grote zorgen over het stijgend aantal schietpartijen in de stad en het feit dat steeds meer jongeren met een wapen de straat op gaan. Daarom wordt geprobeerd sluimerende conflicten in het criminele milieu eerder in beeld te krijgen, om schietincidenten te voorkomen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam