Volledig scherm
De zusjes Pixie Rosa (8) en Ivanna Blanca (6) genieten nog één keer van de opvallende kunstobjecten in het Rotterdamse Museum Boijmans Van Beuningen. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Dag Museum Boijmans Van Beuningen! Tot over 7 jaar

De zusjes Pixie Rosa (8) en Ivanna Blanca (6) genieten nog één keer van de opvallende kunstobjecten in het Rotterdamse Museum Boijmans Van Beuningen. Ze zullen zeven jaar moeten wachten voordat ze weer een bezoekje kunnen brengen aan het bekende museum. Vandaag was voorlopig de allerlaatste keer dat de instelling kon worden bezocht.

Het museum gaat namelijk voor zeven jaar dicht, vanwege een grote renovatie. Een deel van de beroemde museumcollectie blijft zichtbaar bij acht buren in elf tentoonstellingen, in Rotterdamse schoolklassen en wellicht ook in een dependance op Rotterdam-Zuid. Vanaf 2021 is de collectie te zien in het nieuwe Depot Boijmans Van Beuningen. Ook reizen delen van de collectie uit Rotterdam naar andere musea elders in de wereld. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
9504 stemmen