Volledig scherm
overlast seniorencomplex De Hoeksteen aan de Mombassaplaats Oosterflank © AD

Dag na aanhouding om misbruik wil Leefbaar debat over 'onveilig' Oosterflank

De fractie van Leefbaar Rotterdam in de gemeenteraad wil een debat met het Rotterdamse college van b en w over de wijk Oosterflank. Volgens de oppositiepartij is daar sprake van een ‘zorgwekkende’ situatie in de buurt. Het debat zou vandaag in de raad moeten zijn.

Er heerst in Oosterflank al dagenlang onrust vanwege ernstige incidenten met jonge meisjes. De vermoedelijke dader werd gisteravond opgepakt nadat hij in het Capelse Schollebos een jonge meisje had misbruikt. De Leefbaar-raadsleden Michel van Elck en Joost Eerdmans stellen dat er veel meer speelt.  Afgelopen weekend was er commotie toen politie en brandweer moesten uitrukken naar een woon-zorgcomplex bij metrostation Oosterflank, omdat een dronken verslaafde de gaskraan had opengedraaid.

In augustus werd er geschoten bij een ruzie op het Tunisplein. Een maand daarvoor moest de politie met getrokken dienstwapen een man aanhouden die met een vleesmes liep te zwaaien op de Sjanghailaan.

Leefbaar wijst er verder op dat bewoners van seniorencomplex De Hoeksteen aan de Mombassaplaats ernstige overlast hebben van personen met ambulante begeleiding die in vrijkomende appartementen werden gehuisvest.

Weglopers

De politie zou kampen met personeelstekort, agenten hebben al hun handen vol aan weglopers uit instellingen als de nabijgelegen BAVO in Capelle, de Bouman Kliniek en Pameijer. Het zou gaan om zo’n 750 vermissingen op jaarbasis; een kwart van het totale Rotterdamse aantal.

Leefbaar Rotterdam noemt het onacceptabel dat bewoners zich steeds onveiliger voelen en soms zelfs zo snel mogelijk willen verhuizen. Daarover wil de partij in debat.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam