Mickey en Minnie Mouse hebben er vast zin in.
Volledig scherm
Mickey en Minnie Mouse hebben er vast zin in. © REUTERS

Dagelijks directe flitstrein vanuit Rotterdam naar Disneyland

videoDisney-fans kunnen vanaf volgend jaar april twee keer per dag met een directe flitstrein in nog geen drie uur van Rotterdam naar Disneyland Parijs.

Ook de Parijse luchthaven Charles de Gaulle wordt vanaf dan aangedaan, schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Vooralsnog is het onmogelijk om vanuit ons land direct met de trein naar de Disneyland Parijs te gaan. Reizigers moeten nu in Brussel overstappen op een snelle trein of in Parijs op het metronetwerk.

Dat gaat over een jaar dus veranderen: dan rijdt de Thalys dagelijks twee keer vanuit Amsterdam via Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel rechtstreeks naar Charles de Gaulle en Marne la Vallée, de plaats waar Disneyland Parijs ligt.

Van Veldhoven: ,,De bestemmingen leveren een bijdrage aan de duurzame ambities van het kabinet, om het reizen met de trein aantrekkelijker te maken.” Vanaf de beide stations is het ook eenvoudig overstappen naar populaire plaatsen in Oost- en Zuid-Frankrijk, zoals Lyon en Nice.

Reistijd

De reistijd van Amsterdam naar Marne la Vallée wordt 3 uur en 41 minuten en vanaf Rotterdam trein je zelfs in 2 uur en 58 minuten naar Disneyland Parijs. De ticketprijzen zijn nog niet bekendgemaakt. Een enkeltje naar Parijs met Thalys kost meestal enkele tientjes voor snelle boekers.

Overigens blijft de Thalys ook straks negen keer per dag rijden naar Parijs.

Eerder werd al bekend dat vanaf vandaag al de flitstrein Eurostar gaat rijden tussen Amsterdam en Londen. Passagiers moeten nog in Brussel wel uitstappen voor een paspoortcontrole. Deze tussentijdse controle zal op termijn verdwijnen, schrijft de staatssecretaris.

Dit project is al volop gaande, aldus een woordvoerder. ,,De inzet is om het eind 2019 internationale afspraken gerealiseerd te hebben, dan kan het naar verwachting in de dienstregeling 2020 gerealiseerd zijn."

Disneyland Parijs pompt de komende jaren twee miljard in een ingrijpende uitbreiding van het bekende themapark:

Thalys
Volledig scherm
Thalys © -

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Uitslaande brand zorgt voor zware schade aan woning in Capelle aan den IJssel, vuur pas na uren blussen uit

    Uitslaande brand zorgt voor zware schade aan woning in Capelle aan den IJssel, vuur pas na uren blussen uit

    In een woning aan de ’s-Gravenweg in Capelle aan den IJssel is vanmiddag rond 15.00 uur een grote, uitslaande brand uitgebroken. De vlammen sloegen lange tijd uit het rieten dak van de woning. De brandweer probeerde met man en macht het vuur te blussen. Pas rond 20.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Momenteel worden er nog laatste werkzaamheden door de brandweer uitgevoerd. De woning is zwaar beschadigd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam