Almin Zolotic wil dat er achter het pand van Tropicana en op andere plekken in de stad douches komen waar dak- en thuislozen zich kunnen douchen met opgevangen regenwater.
Volledig scherm
PREMIUM
Almin Zolotic wil dat er achter het pand van Tropicana en op andere plekken in de stad douches komen waar dak- en thuislozen zich kunnen douchen met opgevangen regenwater. © Frank de Roo

Dakloze Almin (36) doucht met colafles boven de wc: ‘Dat kan toch niet?’

videoOpenbare toiletten, daar zijn er in de stad genoeg van. Maar openbare douches? Die zijn er niet. Almin Zolotic (36), die sinds 2019 op straat leeft, wil dat er op drie plekken in Rotterdam douchevoorzieningen komen voor dak- en thuislozen. ,,Met een colafles gevuld met water sta ik boven de plee om mijn lichaam te wassen. Dat kan toch niet?”

  1. Arjan en Anja trouwen tijdens de Feyenoordfinale: ‘Als we winnen, zal Arjan onze trouwdatum nooit vergeten’

    Arjan en Anja trouwen tijdens de Feyenoord­fi­na­le: ‘Als we winnen, zal Arjan onze trouwdatum nooit vergeten’

    De nachtmerrie van de vriendenkring van Arjan en Anja is uitgekomen: tijdens de Conference League finale op 25 mei, gaat het Gorinchemse paar trouwen. Hij is Feyenoorder, net als veel gasten. Maar op de bruiloft zullen zij de wedstrijd op hun telefoons moeten kijken. ,,Ik heb al twee jaar de outfit in mijn kast hangen en ga hem daar niet nog langer houden’’, zegt Anja.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam