Daniel de Groot, Europees kampioen Jiu Jitsu, opende onlangs zijn eigen sportschool: ‘Als je iets in het leven wilt bereiken, dan moet je concessies doen’
Volledig scherm
PREMIUM
Daniel de Groot, Europees kampioen Jiu Jitsu, opende onlangs zijn eigen sportschool: ‘Als je iets in het leven wilt bereiken, dan moet je concessies doen’ © Jan de Groen

Daniel (28) werd als laatste gekozen bij gym. Later won hij gouden medailles: ‘Jiu Jitsu was mijn redding’

RotterdammersOp het schoolplein van de middelbare school was de kleine Daniel de Groot (28) nog de kop van jut. Nu, op de Jiu Jitsu-mat, vecht hij om gouden medailles. ,,De sport was mijn redding.”

 1. Appartementencomplex kampt met wateroverlast na aanleg glasvezelkabels: ‘Het is gewoon een drama’
  PREMIUM

  Appartemen­ten­com­plex kampt met waterover­last na aanleg glasvezel­ka­bels: ‘Het is gewoon een drama’

  Zijn voortkabbelende leventje in het doorgaans zo rustige appartementencomplex staat op zijn kop. Sinds er een gat voor glasvezelkabels is geboord in het gebouw, loopt er grondwater de kelder in. Jan van der Poel heeft er slapeloze nachten van, vooral ook omdat kortsluiting op de loer ligt. Meerdere keren per dag loopt hij naar beneden om poolshoogte te nemen bij ‘het gat’.
  Klaaswaal
 2. Ophef over seksuele voorlichting, pertinente onzin die met drie muisklikken kan worden weerlegd
  PREMIUM
  column

  Ophef over seksuele voorlich­ting, pertinente onzin die met drie muisklik­ken kan worden weerlegd

  We studeerden hard en werkten veel. We waren allemaal jonge vrouwen die graag enquêtes afnamen. We zagen elkaar dagelijks en raakten bevriend. Op een dag ging het tijdens de pauze over borstverkleiningen. Een 20-jarige vertelde dat ze dat overwoog. De schaamte voor haar borsten begon nadat ze werd aangerand door een oom. Ze was toen tien, kreeg net borsten, at zo weinig mogelijk maar ze bleven maar groeien. Sindsdien liep ze krom en met wijde truien.
  Rotterdam

In samenwerking met indebuurt Rotterdam