Volledig scherm
Er komt een verbindingsbrug tussen het Erasmus MC en het nieuwbouwproject Little C en de Coolhaven. Dit is een eerste impressie uit 2017, de gemeente vraagt architecten nu met een ontwerp te komen. © RV

Daniel den Hoedbrug verbindt ziekenhuis met nieuwe wijk

Een 100 meter lange loopbrug gaat het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam verbinden met de wijk Coolhaven. De naam voor de toekomstige verbinding over de ’s-Gravendijkwal, Daniel den Hoedbrug, is een verwijzing naar de Rotterdamse arts Daniel den Hoed (1897-1950) die als grondlegger van de radiotherapie in Nederland veel heeft betekend voor de kankerbestrijding.

De Daniel den Hoedbrug is onderdeel van de Gebiedsvisie Hoboken 2030, een plan dat het gebied tussen Delfshaven en het centrum van Rotterdam nieuw elan moet geven. Onderdelen zijn woningbouwproject Little C met daarin het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed en het toekomstige en 12.000 vierkante meter grote Coolhavenpark. 

De gemeente Rotterdam nodigt architecten uit om de Daniel den Hoedbrug te ontwerpen. Geïnteresseerde ontwerpers hebben tot 7 februari de tijd zich hiervoor aan te melden. Uit de inzendingen selecteert de gemeente  drie architecten die kans houden op het maken van het definitieve ontwerp.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam