Er komt een verbindingsbrug tussen het Erasmus MC en het nieuwbouwproject Little C en de Coolhaven. Dit is een eerste impressie uit 2017, de gemeente vraagt architecten nu met een ontwerp te komen.
Volledig scherm
Er komt een verbindingsbrug tussen het Erasmus MC en het nieuwbouwproject Little C en de Coolhaven. Dit is een eerste impressie uit 2017, de gemeente vraagt architecten nu met een ontwerp te komen. © RV

Daniel den Hoedbrug verbindt ziekenhuis met nieuwe wijk

Een 100 meter lange loopbrug gaat het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam verbinden met de wijk Coolhaven. De naam voor de toekomstige verbinding over de ’s-Gravendijkwal, Daniel den Hoedbrug, is een verwijzing naar de Rotterdamse arts Daniel den Hoed (1897-1950) die als grondlegger van de radiotherapie in Nederland veel heeft betekend voor de kankerbestrijding.

  1. Bijna nergens is woningnood zo groot als in Capelle, dus bouwt gemeente zich suf: ‘De opgave is gigantisch’
    PREMIUM

    Bijna nergens is woningnood zo groot als in Capelle, dus bouwt gemeente zich suf: ‘De opgave is gigantisch’

    Het is niet zo dat er in Capelle aan den IJssel dagelijks een eerste paal voor een nieuwbouwproject in de grond wordt gejast, maar het scheelt niet zo heel veel. En dat móet ook wel, want bijna nergens is de woningnood zo groot als in deze IJsselgemeente. Vandaar ook dat het bouwen van duizenden huizen topprioriteit heeft in de plannen voor de komende jaren.
    Capelle aan den IJssel