Volledig scherm
Hulpdiensten haalden Raisa (foto-inzet) dinsdag uit het water. © Mediatv/fotobewerking AD

Dansschool rouwt om onder verdachte omstandigheden overleden Raisa(28)

UPDATEDe Alphense dansschool D-beatz rouwt om het overlijden van docente Raisa Fairbairn (28). De Rotterdamse belandde vorige week onder verdachte omstandigheden in het water op de Kop van Zuid in Rotterdam en overleed. ,,Je zal voor altijd een plekje hebben in ons hart en in de dansschool.”

Raisa werd vorige week dinsdag in alle vroegte bij de centrale post van de Watertaxi bij Hotel New York in Rotterdam door hulpdiensten uit het water gered en gereanimeerd. Desondanks overleed zij enkele dagen later in het ziekenhuis. Het onderzoek naar Raisa’s dood is in volle gang.  

Zo zoekt de politie naar de man die haar gezelschap hield in de nacht dat ze in het water belandde. Op camerabeelden is te zien dat Raisa met de man stond te praten. Daarna liepen zij ieder een andere richting op. De man liep in de richting van de parkeerplaats achter Hotel New York en Raisa liep in de richting van de kade. Dit was ongeveer vijf minuten voordat Raisa in het water viel. 

Rijnhaven

Inmiddels is duidelijk geworden dat Raisa zo’n anderhalf uur voordat ze op de Kop van Zuid was, gezien is bij metrostation Rijnhaven op Zuid. Ze was daar met een man die zich nog niet bij de politie heeft gemeld. 

Raisa's zus sloeg alarm toen ze hoorde dat Raisa dinsdagavond niet was verschenen op D-beatz, waar ze elke week hiphoplessen gaf.  De dansschool reageert bedroefd op haar plotselinge overlijden. De school aan de Flemingweg heeft afgelopen weekend een speciale herdenkingsbijeenkomst gehouden voor de docente. 

Ook heeft D-beatz een condoleanceregister geopend.  ,,Lieve Raisa, wat gaan we jou ontzettend missen. Je karakter, je passie, je aanwezigheid”, schrijft de school op Facebook. ,,Je zal voor altijd een plekje hebben in ons hart en in de dansschool. Rust zacht, we gaan je missen.” Raisa was één van de zeven docenten die de school telt. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam