Volledig scherm
Een bestuurder trof een zwerm van wel 20.000 bijen aan op het portier van zijn geparkeerde auto. © Politie Rotterdam-Oost

Dat is even schrikken: bestuurder treft duizenden bijen aan op portier van zijn auto

Dat was even schrikken voor de eigenaar van een geparkeerde auto in Rotterdam-Prins Alexander. Toen hij vanavond in zijn wagen wilde stappen om weg te rijden, trof hij een zwerm van wel 20.000 bijen aan op het portier. De insecten krioelden over de deur én de handgreep.  

De automobilist schrok zich volgens de politie een hoedje en belde in wanhopige toestand het alarmnummer. Eenmaal ter plekke bleek de auto door grapjassen te zijn voorzien van een zeer zoete substantie. ,,Wat deze bijtjes natuurlijk wel konden waarderen. De eigenaar was er logischerwijs iets minder blij mee”, liet de politie op Facebook weten. Het is nog onbekend wie de zoetigheid op de deur smeerde.

Agenten lieten een imker komen om de insecten te vangen. Voor de zwerm van ongeveer 20.000 bijen wordt een andere plek gezocht. Waar de beestjes precies vandaan komen, is volgens de politie nog onduidelijk. De politie zegt daar verder geen onderzoek naar te doen omdat de eigenaar van de auto daar niet om heeft gevraagd.

Volledig scherm
De imker haalt de bijen weg. © Politie Rotterdam-Oost

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (21%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (79%)
9713 stemmen