Een van de Rotterdamse meervleermuizen. Het is volgens Bureau Stadsnatuur heel bijzonder dat er een kolonie van deze schaarse dieren in Rotterdam verblijft.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de Rotterdamse meervleermuizen. Het is volgens Bureau Stadsnatuur heel bijzonder dat er een kolonie van deze schaarse dieren in Rotterdam verblijft. © André de Baerdemaeker

Dat is tof: zeldzame vleermuizen in... Zuidwijk!

Rotterdam-Zuid mag trots zijn. Van alle mooie natuur in deze regio heeft de zeldzame meervleermuis een flatje in Zuidwijk uitverkoren als ‘home sweet home’. Deze zomer hebben zo’n veertig vrouwtjes er in een spouwmuur hun jongen grootgebracht. Het Rotterdamse Bureau Stadsnatuur spreekt van een heel bijzondere ontdekking.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Goed gevoel Feyenoord: 'Maar het is nog niet genoeg'
  Play

  Goed gevoel Feyenoord: 'Maar het is nog niet genoeg'

 2. Samenvatting | Feyenoord - VVV-Venlo
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Feyenoord - VVV-Venlo

  6 maart

Rotterdam