Volledig scherm
PREMIUM
Irma Alkema heeft geen plek waar ze zich verbonden voelt met Albanië. Als ze in Rotterdam is, voelt ze zich een echte Rotterdammer. Dat betekent niet dat ze niet altijd betrokken blijft bij haar geboorteland. Ze schreef het boekje ‘Ontdek Albanië’. © Sanne Donders

De Albanese Irma weet wat het is om hard te werken: ‘Ik heb dit aan mezelf te danken’

Songfestival gezichtenHet Eurovisie Songfestival is hét moment om de veelkleurigheid van Rotterdam te vieren. In mei komen 41 landen samen in de Maasstad, maar dat is de rest van het jaar niet anders. Tijd om onze mede-Rotterdammers te bevragen over hun geboorteland. Vandaag: Irma Alkema uit Albanië.  

Welk land moet volgens Irma Alkema (39) winnen tijdens het Eurovisie Songfestival? Nederland natuurlijk, daar is geen twijfel over mogelijk. Ze kijkt ieder jaar met haar man, schoonzus en diens dochter. Dan zitten ze op de bank en bekritiseren ze alle acts. De vraag of ze voor Nederland of voor Albanië is, vindt ze bijna een beetje gek. Ze woont al zeventien jaar in Nederland en voelt zich een echte Rotterdammer. ,,Ik voel me hier compleet. Het is prachtig hier. Ik stap mijn dakterras op en moet je zien wat een uitzicht ik heb.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam