Columnist Brenda Stoter.
Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Brenda Stoter. © Jan de Groen

De bewoners hadden vast weinig te besteden, maar de mooiste woning van de Bloemhof was een lot uit de loterij

columnOp de Hillevliet stond een villa. Een groot, wit huis met een riante tuin en een groene poort. Mijn vriendin Sabina en ik kwamen er altijd langs als we naar het Sportfondsenbad fietsten. Ter hoogte van onze basisschool moesten onze moeders al langzamer gaan fietsen. Want Sabina en ik wilden niets missen, daar achter op de fiets. ,,Kijk, een villa!” riep ik. Wie zou er wonen? ,,Vast hele rijke mensen!’’ zei Sabina dan.

 1. Bergbeklimmer Werner: ‘Als ik niet vlak voor top van Mount Everest omkeerde, had ik hier misschien niet gezeten’
  PREMIUM

  Bergbeklim­mer Werner: ‘Als ik niet vlak voor top van Mount Everest omkeerde, had ik hier misschien niet gezeten’

  De dodelijke val van een gelouterde bergbeklimmer in de Zwitserse Alpen, negen alpinisten die door een lawine omkomen op de Italiaanse Marmolada en drie bergbeklimmers die de Zwitserse Crête de Milon niet meer levend afkomen. Werner de Jong las de afgelopen maanden de trieste berichten met meer dan gemiddelde belangstelling. Want de bekende politicus is ook en - misschien wel vooraleerst - alpinist.
 2. Almere heeft groene kantoren en groene wijken: daar kunnen wij nog iets van leren in deze betonstad
  PREMIUM
  Column

  Almere heeft groene kantoren en groene wijken: daar kunnen wij nog iets van leren in deze betonstad

  Niet verder vertellen, maar het schijnt dat onze gemeenteambtenaren nogal eens afreizen naar Almere. Om rond te kijken, vragen te stellen en advies te vragen. Ik hoor u denken: ,,Wat moeten ze daar?’’ Nou genoeg, want Almere is jong, hip en groen. Groene kantoren, groene wijken, zelfs groene sportscholen – je vindt het in Almere. Kunnen we nog iets van leren in deze betonstad.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam